3 Mart 2020 Salı

Kediler Nasıl Veterinere Götürülür

Evcil kedileri belli aralıklarla, aşı ve bakım zamanlarında, kısırlaştırırken veya hastalık durumlarında veterinere götürmek gerekiyor. Kedilerin ciddi çoğunluğu bu durumdan aşırı rahatsız olduğu gibi, bazı ‘uyanık’ olanları artık veteriner zamanlarını ezberliyor-hissediyor ve ortadan kayboluyorlar.
Kedinizi veterinere götürmek eminiz ki sizin için de zaman zaman gerçek bir işkence hâlini alıyor ve hem siz, hem de o mutsuz oluyor. Peki bu durumlarda ne yapılmalı? Kedi nasıl veterinere götürülür, nasıl alıştırılır?

Kedinizin Stresini Azaltın

– Öncelikle rahat ve geniş bir taşıma sepetiniz olsun. Her yıl çok sayıda kedi veterinere taşınırken kaçmakta, fırsat bulursa arabadan dahi atlamaktadır. Sepetin genişliği ve rahatlığı, en azından içindeyken stresini bir nebze olsun azaltacaktır.
– Taşıma sepetine-çantasına onu alıştırın. Bu yüzden evin ücra köşelerinde değil, açık bir yerinde tutun. Böylece kokusunu bilecek, hatta zaman zaman orayı güvenli yer olarak kullanacaktır. İçine oyuncaklar, yastıklar koyabilir ve rahat ettirebilirsiniz.
– Sepete girmeye başladığı zaman onu konuşarak takdir edin ve gerkeirse ödüllendirin, mama verin.
– Kedinizi araç yolculuklarına da araştırın. Güzel havalarda onu arabaya alarak kısa seyahatlere çıkarabilirsiniz, beraber gezebilirsiniz. Bu şekilde arabaya alışacak ve veterinere giderken de korkmayacaktır.
– Veterinere mutlaka biraz erken gidin. Doğrudan içeri girip onu veterinere teslim etmek endişelenmesine yol açacaktır. Bu yüzden en azından 10-15 dakika orada oyalanıp, yeni kokuları tanıması rahat hissetmesini sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kediye Nasıl İlaç İçirilir

Özellikle mecbur olduğunuz durumlarda kedinize ilaç içirmek tam bir işkence hâlini alabilir! Daha önce kedinizin boğazından bir hap geçirmey...