3 Mart 2020 Salı

Kediye Nasıl İlaç İçirilir

Özellikle mecbur olduğunuz durumlarda kedinize ilaç içirmek tam bir işkence hâlini alabilir! Daha önce kedinizin boğazından bir hap geçirmeye çalıştıysanız, ne demek istediğimizi anlıyorsunuzdur.

Aslında ona bu şekilde, zorla ilaç içirmek pek hoş olmasa da, sağlığı açısından da yapmak zorundasınız. Peki hangi yöntemlerle, kediye nasıl ilaç içirilir?

Yuttuğuna emin olun!

https://www.youtube.com/watch?v=aWlpsTh6ddk

Kimi kedilerin ağzına hapı koysanız da yutmuyorlar ve ardından tükürüyorlar. Bunu önlemek için videodaki yöntemi uygulayabilir, çenesine hafifçe baskı uygulayarak yutmasını sağlayabilirsiniz. Hapları dilinine yerleştirin ve boğazını tıkamadığından da emin olun.

Farklı aletler de var

https://www.youtube.com/watch?v=kkq_HKA7drA

Kedilere hap içirmek işkenceye dönüştüğü için, pet ürünleri üreten firmalar da gördüğünüz icadı keşfetti. Bir iğne mantığıyla çalışan alet, kediye ilaç içirmeyi daha kolay hâle getiriyor.

Islak mamanın içine saklayın

Eğer hiçbirini gerçekleştiremediyseniz, artık hileye başvurma vaktiniz gelmiş demektir. Kediniz ıslak mamayı seviyorsa (ki sevmeyen kedi yok diyebiliriz), hapları bunun içine saklayarak yutmasını sağlayabilirsiniz. Tabii önce veterinerinize danışın ve bunu yapmakta bir sakınca olup olmadığını sorun.

Tabii yine de bazı kedilerin ‘numaranızı’I fark edip, pili tükürerek mamayı yemeye devam etme ihtimali de bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kediye Nasıl İlaç İçirilir

Özellikle mecbur olduğunuz durumlarda kedinize ilaç içirmek tam bir işkence hâlini alabilir! Daha önce kedinizin boğazından bir hap geçirmey...