3 Mart 2020 Salı

Kediyle Nasıl Oynanır?

Kediler ve insanları için oyun oynamak eğlenceli bir günlük aktivite olur. Bu şekilde kediniz hem ruhsal olarak, hem fiziksel olarak daha sağlıklı hâle gelirken, siz de epey güler ve stresinizi atmış olursunuz. Aynı zamanda kediler bu şekilde kilo kontrolü de sağlarken, sizden onla oynamanızı bekleyecektir.

Kediyle nasıl oynanır?

Öncelikle oyuncaklarını bir ‘av’ gibi hissetmesini sağlamalısınız. Bunun için hareketli oyuncaklar tercih edebilir veya yumuşak nesneleri atarak onlarla boğuşmasını sağlayabilirsiniz.
Oyun oynarken kedinize saklanacak yerler de yaratın. Evdeki eşyalar genelde bunu sağlasa da, karton kutular da onlar için idealdir. Kediler oyun oynamayı ‘avcılık’ gibi düşünür ve kimi zaman bir yerlere saklanarak saldırıya geçmeyi tercih eder ya da size karşı ‘yenildiğinde’ kaçarak saklanır.
Zaman içinde kedinizin nelerden zevk alacağını da öğreneceksiniz. Onun mücadele etmesini sağlayın, kimi zaman zorlayın fakat genelde onun ‘kazanmasına’ izin verin. Oyun sonunda başarılı olduğu için onu mamayla ödüllendirebilirsiniz.
Tabii kediler çok hareketli ama aynı zamanda çabuk yorulan yırtıcılardır. Bu yüzden yorulduklarında oyunu artık sonlandırın ve dinlenmesine izin verin. Tekrar oynamak istediği zaman zaten o size bunu söyleyecektir.
Oyuncak konusunda çok fazla seçeneğiniz var ve hem pet shoplardan satın alabilirsiniz, hem de evde onun sevdiği nesneleri kullanabilirsiniz. Kimi zaman evdeki eski bir kıyafet parçası, ona pahalı oyuncaklardan daha çekici gelir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kediye Nasıl İlaç İçirilir

Özellikle mecbur olduğunuz durumlarda kedinize ilaç içirmek tam bir işkence hâlini alabilir! Daha önce kedinizin boğazından bir hap geçirmey...